Sante Otręby owsiane wysokobłonnikowe premium 200 g

Sante Otręby owsiane wysokobłonnikowe premium 200 g
4
35
 
0,2 kg
21,75 zł/1 kg
Produkty marki Sante

Sante

Dlaczego warto jeść otręby owsiane Premium Sante?
Otręby owsiane premium w przeciwieństwie do innych rodzajów otrąb są czystymi otrębami, a nie produktem ubocznym przemiału zbóż. W procesie produkcji ukierunkowanym wyłącznie na wyprodukowanie otrąb, są one dokładnie odsiewane od pozostałych części ziarna. Otręby owsiane premium są unikatowym produktem na polskim rynku. W odróżnieniu od otrąb pszennych, otręby owsiane składają się głównie z rozpuszczalnego błonnika roślinnego, którego ważną częścią są beta-glukany.

obniżają poziom cholesterolu*
*Wykazano, że beta-glukany występujące w owsie spożywane w ilości 3 g dziennie, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka choroby wieńcowej serca. Istnieje wiele czynników ryzyka tej choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub go nie wywierać.

6 % beta-glukanów.
Wystarczy, że codziennie będziesz jeść tylko 1 porcję** otrąb owsianych premium Sante, aby dostarczyć organizmowi aż 3 g beta-glukanów i skutecznie obniżać poziom cholesterolu we krwi. Równocześnie trzeba zadbać o dobrze zbilansowaną dietę oraz zdrowy tryb życia.

Naturalnie wysoka zawartość witaminy B1, fosforu, magnezu i cynku
- Witamina B1 (tiamina) pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca i układu nerwowego oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego**.
- Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego**.

**Już 1 zalecana porcja: 50 g produktu (ok. 5 łyżek) otrąb owsianych premium Sante dostarczy 3 g beta-glukanów oraz jest źródłem witaminy B1 i fosforu.

  • wysoka zawartość witaminy B₁, fosforu, magnezu, cynku
  • 6 % beta-glukanów
  • witamina B1 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca i układu nerwowego
  • obniżają poziom cholesterolu*
  • * Wykazano, że beta-glukany występujące w owsie spożywane w ilości 3 g dziennie, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Wysoki poziom cholesterolu jest czynnikiem ryzyka choroby wieńcowej serca. Istnieje wiele czynników ryzyka tej choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub go nie wywierać

Otręby owsiane wysokobłonnikowe premium.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu