HiPP
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
Metafolin³ - źródło źródło folianów na wzór mleka mamy
Wapń: wspiera rozwój kości
Witamina D: przyczynia się do prawidłowego rozwoju kości i zębów
Witamina C, żelazo: wspomagają układ odpornościowy
Jod: wspiera prawidłowy rozwój poznawczy
Inspirowane naturą, opracowane naukowo
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 4 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
Zastosowanie
HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2. roku jest idealne jako posiłek na śniadanie - np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami.
³ Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
- praebiotik + probiotik
- inspirowane naturą, opracowane naukowo
- witamina C
- witamina D
- wapń
- dozowanie według polskich norm żywienia
Produkt na bazie mleka, przeznaczony dla małych dzieci, wzbogacony w witaminy i składniki mineralne (w proszku).