Cukier puder

2
99
 
2,99 zł najniższa cena

0,5 kg

5,98 zł/1 kg

11
29
 

0,2 kg

56,45 zł/1 kg

4
95
 

0,5 kg

9,90 zł/1 kg

3
45
 

0,4 kg

8,63 zł/1 kg

3
99
 

0,4 kg

9,98 zł/1 kg

7
65
 

0,25 kg

30,60 zł/1 kg

Cukier i cukier puder – słodycz znana od pokoleń

Cukier znany jest od lat. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie, a sam produkt ma bardzo wielu swoich zwolenników. Nic w tym dziwnego. Słodki smak cukru jest wręcz uzależniający. Najpopularniejszy rodzaj cukru to cukier kryształ w formie krystalicznego proszku oraz cukier puder, który przyjmuje postać delikatnej mąki. Niezależnie od rodzaju warto mieć opakowanie tego produktu w kuchennej szafce.

Właściwości cukru

Cukier, taki jak cukier puder, to substancja słodka. Powstaje zazwyczaj z buraków bądź trzciny cukrowej i ma szerokie zastosowanie w branży spożywczej. Jest to przede wszystkim znany od dawna i najczęściej używany słodzik, który ma neutralną białą barwę i jest bezwonny. Są to cechy, które sprawiają, że cukier puder i kryształ doskonale nadają się do wzbogacania smaku wielu pysznych dań, zarówno tych wytrawnych, jak i na słodko oraz deserów i słodkich przekąsek. Możliwości są praktycznie nieograniczone.

Cukier i jego rodzaje

Cukier może występować pod kilkoma postaciami. Najpopularniejsze z nich to klasyczny cukier w kryształkach, w kostkach oraz cukier puder. Sklep internetowy carrefour.pl umożliwia zakup tych produktów bez wychodzenia z domu. Czym różnią się poszczególne rodzaje cukru?

Cukier w drobnych kryształkach to najbardziej znana forma tego popularnego słodzika. Najczęściej wykorzystuje się go w przemyśle cukierniczym, jak również na co dzień, kiedy słodzimy herbatę lub kawę. Popularnością cieszy się również puder. Cukier o konsystencji lekkiego miału to niekwestionowany towarzysz słodkich ciast i wypieków. Z powodzeniem można stosować go również jako słodką posypkę. W gastronomii, a więc wielu restauracjach, barach czy pubach na szeroką skalę wykorzystuje się cukier w kostkach. Wszystko przez to, że zwarta konsystencja kostek jest bardziej higieniczna (nie rozsypuje się) i wygodna w użyciu.

Zastosowanie cukru w kuchni

Cukier puder i inne rodzaje cukru to najpopularniejsza forma słodziku. Z tego względu na szeroką skalę wykorzystuje się go w kuchni. Doskonale sprawdza się w formie słodzika do kawy czy herbaty, a także słodkiej posypki do naleśników lub gofrów.

Ze względów zdrowotnych niektóre osoby nie mogą go używać w codziennej diecie. Inni rezygnują z białego cukru na rzecz zdrowszych alternatyw. Często stanowi dekorację w postaci posypki na babkach czy naleśnikach.

Gdzie kupić cukier puder? Sklep Carrefour oferuje różnorodne produkty w bardzo atrakcyjnych ofertach cenowych. Wygodne zakupy można zrobić w jednym z wielu sklepów w całej Polsce lub w sklepie on-line.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu