z 1
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Cukier wanilinowy to produkt używany w cukiernictwie na bardzo szeroką skalę. W swoim składzie zawiera prosty cukier i ekstrakt z wanilii. W profesjonalnym tłumaczeniu jest to po prostu aromat spożywczy stosowany do ciast, tortów i wielu innych wypieków. Opakowanie cukru wanilinowego można znaleźć nie tylko w cukierniach, ale też w większości polskich domów i mieszkań. Poniżej znajdziesz najważniejsze informacje na temat cukru wanilinowego.
Wanilinowy cukier jest bardzo popularny ze względu na łatwą dostępność, atrakcyjną cenę, użyteczność, a także długi termin przydatności do spożycia. Warto podkreślić, że dostępny na sklepowych półkach cukier wanilinowy to nie jest cukier waniliowy. Niewielka różnica w nazwie, ale niezwykle istotna w składzie. W rzeczywistości cukier wanilinowy to nic innego jak zwykły biały cukier wymieszany z waniliną. Wanilina nie ma niestety nic wspólnego z naturalną wanilią. Jest to związek chemiczny, który pozyskuje się z ligniny. Cukier wanilinowy ma postać białego proszku.
Cukier wanilinowy używany jest na szeroką skalę w przemyśle cukierniczym. Dodaje się go do rozmaitych wypieków, a także deserów, napojów i innych potraw, które potrzebują waniliowego akcentu smakowego. Produkt jest niezwykle popularny nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Nawet jego niewielki dodatek uszlachetni smak deserów i innych dań.
Gdzie kupić cukier wanilinowy? Sklep Carrefour to miejsce, gdzie znajdziesz szeroki wybór tego rodzaju produktów. Ile kosztuje cukier wanilinowy? Cena jest bardzo atrakcyjna. Za opakowanie o pojemności mniejszej niż 16 g zapłacisz mniej niż 1 zł.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies