Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Kaczka jest rzadziej widywana na polskich stołach niż kurczak czy indyk. Można powiedzieć, że to mięso, które podajemy „od święta”. Dobrze przyrządzone danie z kaczki może stać się specjalnością pani domu. Przygotowanie takiej uczty nie jest, wbrew pozorom, takie trudne. W książkach kucharskich oraz w Internecie można znaleźć wiele prostych przepisów na kaczkę w różnych odsłonach. Dużą zaletą tego niecodziennie widywanego mięsa jest jego dostępność. Sklep Carrefour oferuje szeroki wybór tego rodzaju mięsa. Dostaniesz je w całości bądź w częściach – na przykład udka czy nogi.
Potrawy z kaczki zyskują obecnie na popularności i stają się modne – nie tylko w odmianie staropolskiej. Ten rodzaj mięsa jest coraz chętniej podawany w restauracjach jako niebanalne urozmaicenie menu. Mięso z kaczki pojawia się w daniach azjatyckich, często w kompozycjach ze słodkimi i pikantnymi sosami. W menu wielu renomowanych restauracji znajdziemy takie pozycje, jak rosół z kaczki, wyśmienity pasztet czy pieczeń z kaczki. Ale teraz nie musisz już wychodzić z domu, żeby delektować się smakiem tego soczystego, kruchego mięsa. W naszym sklepie znajdziesz zawsze świeże i pachnące udka czy nogi z kaczki. Oferujemy również kaczkę mrożoną – dla Twojej wygody.
Mięso z kaczki nie jest wskazane na diecie odchudzającej, ponieważ zawiera ono więcej tłuszczu od kurczaka czy indyka. Pod względem bezpieczeństwa ten rodzaj mięsa uważa się za lepszy. Przy tym kaczkę postrzegamy za szlachetniejszą odmianę niż przemysłowo produkowany kurczak. W kaczym mięsie znajdują się witaminy z grupy B, witamina A oraz inne składniki odżywcze: potas, magnez, żelazo i fosfor. Ponadto, ten rodzaj drobiu ma bardzo wysoką zawartość białka. Jak wynika z przedstawionych danych, na taki kaloryczny posiłek możemy sobie od czasu do czasu pozwolić – bez wyrzutów sumienia. Nie powinno się jednak jeść kaczki na co dzień, ponieważ duża ilość tłuszczu sprawia, że jest to ciężkostrawne mięso.
Wiele osób zastanawia się, jak przygotować dobre danie z kaczki. Ten szlachetny gatunek drobiu można upiec w piekarniku albo usmażyć. Nadaje się on do faszerowania. Najbardziej tradycyjną polską potrawą jest kaczka w jabłkach. W niektórych regionach kraju dużą popularnością cieszy się kaczka pieczona z majerankiem. Pierś z kaczki to najchudsza część, więc polecamy ją osobom dbającym o linię. Z kolei pieczone udka z kaczki można jeść nawet na zimno, jako przekąskę. Asortyment sklepu Carrefour obejmuje mrożone nogi z kaczki, filety z piersi oraz kaczkę w całości – w odmianach Barbarie czy Pekin. Ponadto dostępne są porcje rosołowe w atrakcyjnych cenach.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies