Filtry

Podroby

Wszystkie produkty w Podroby: znaleziono 2 produkty

Sortuj po:

Najpopularniejsze

9
99
 
9,99 zł cena sprzed obniżki

0,5 kg

19,98 zł/1 kg

9
90
 
9,90 zł cena sprzed obniżki

0,5 kg

19,80 zł/1 kg

z 1

Podroby mięsne – ważna część naszej rodzimej kuchni

Uwielbiasz dania takie jak flaczki, wątróbka czy ozorki gotowane w gęstym sosie? W takim razie zwierzęce podroby nie są ci obce! Kuchnia polska oferuje wiele zastosowań dla tego rodzaju mięsa. Mianem tym określamy wszelkie wnętrzności hodowlanych zwierząt, które nadają się do obróbki termicznej i późniejszego spożycia. Do podrobów zaliczają się: płuca, serca, żołądki, wątroby, języki czy nerki. Każde z nich ma szansę stać się bazą smacznych dań, takich jak różnego rodzaju gulasze, zupy, pasztety, a także pieczone mięsa, do których nadzienie można stworzyć właśnie z podrobów. Możesz jeść je tak, jak chcesz – na zimno lub na gorąco!

Dlaczego warto sięgać właśnie po podroby zwierzęce?

Ci z nas, którzy do tej pory nie próbowali dań z podrobami, mogą zastanawiać się: co właściwie daje ich spożywanie? Choć można byłoby uznać je za odpad, wbrew pozorom podroby zawierają wiele cennych składników odżywczych – od wysokiej zawartości białka po niezbędne do właściwego funkcjonowania organizmu żelazo. Inną zaletą kupowania podrobów jest dosyć niska cena w porównaniu do innych rodzajów mięs dostępnych w sklepach. Jeśli rozważasz stworzenie budżetowego jadłospisu na najbliższy czas, włączenie do niego podrobów może się okazać świetnym pomysłem.

Do czego wykorzystać podroby wołowe? Dwa znane przepisy

Spośród wszystkich gatunków podrobów Polacy najchętniej sięgają po podroby wołowe. Cena tego produktu mięsnego jest niewysoka, a zastosowań w kuchni – wiele. Najpopularniejszym z nich są flaczki – ta wyśmienita, dobrze doprawiona zupa sprawdza się dobrze zarówno na co dzień, jak i bardziej odświętne okazje, na które przygotowujemy kilkudaniowy obiad. Przygotowanie tego dania jest niezwykle proste. Wystarczy przygotować na bazie wody bulion z flaczków, opalonej cebuli, włoszczyzny i przypraw. Kromka świeżego chleba będzie idealnym zwieńczeniem zupy!

Równie pyszny sposób na wykorzystanie wołowych podrobów (głównie wątróbki) to dobrze nam znany pasztet o konsystencji idealnej do posmarowania nim pieczywa. Możesz wykorzystać w nim różne gatunki mięsa, a jego smak stanie się jeszcze bogatszy. Jeśli ciekawią cię kuchnie świata, zainteresuj się innymi przepisami na pasztet z podrobów, np. francuskie foie gras i terrinę.

Podroby – cena. Sięgaj po najlepsze rabaty w Carrefour!

Podroby to baza licznych przepisów, które warto znać – od tych wykwintnych po te, które można jeść codziennie, np. w towarzystwie świeżego pieczywa i pokrojonych warzyw. Dzielnie poszukujesz niskich cen i atrakcyjnych rabatów? Miej oko na podroby drobiowe, cielęce i wołowe w Carrefour! W naszej ofercie znajdziesz między innymi flaczki wołowe w płatach lub pokrojone w drobnych paskach – w sam raz do przygotowania zupy. Przygotuj ją swoim bliskim i ciesz się razem z nimi ich wyjątkowym smakiem!
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu