Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Pyszny deser – to kochają domownicy. Często jednak najbardziej pracochłonnym elementem deseru jest przygotowanie ciasta. Ciasta mrożone to w tym wypadku ogromne ułatwienie – a przyda się nie tylko do deserów.
Ciasto francuskie należy do najtrudniejszych ciast, jeśli pokusić się o wyrób domowy. To ciasto listkowe, układane warstwami. Otrzymujemy je z połączenia dwóch rodzajów ciast – „gruntu” i ciasta maślanego. Sekretem dobrego ciasta francuskiego jest odpowiednia zawartość tłuszczu, umiejętne wałkowanie i pieczenie we właściwej – wysokiej – temperaturze. Cały proces jest więc dość czasochłonny…
Na szczęście mrożone ciasto francuskie jest tak samo dobre, jak przygotowane na świeżo. Wystarczy je rozmrozić i można stworzyć na jego bazie mnóstwo dań i deserów: rogaliki, rożki, koperty na słodko i na słono, paszteciki, tarty. Nadzienie ciasta francuskiego może być rozmaite – szpinak, pieczarki, suszone pomidory, ser, szynka, jabłko, twarożek…
Równie trudne w przygotowaniu jest inne ciasto listkowe – jeszcze cieńsze i delikatniejsze greckie ciasto filo czy tureckie – yufka. Można z niego wykonać takie dania jak börek czy deser popularny w Turcji i na Bałkanach – baklawę. Więcej inspiracji na wypieki i desery z ciastem francuskim znajdziesz na Carrefour Przepisy!
Oprócz bazy do przygotowania własnego deseru, czyli mrożonego ciasta, oferujemy również gotowe do jedzenia desery. Lody, ciasta i rolady lodowe to smakołyki, którym trudno się oprzeć!
Oferujemy wyroby takich marek jak:
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies