Filtry

Marki

Kategoria

Mleko UHT

Wszystkie produkty w Mleko UHT: znaleziono 29 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

3
39
 

1 l

Kup 6 po 2,39/szt
4
19
 

1 l

4
55
 

1 l

3
49
 

1 l

4
49
 

1 l

4
99
 

1 l

4
69
 

1 l

3
49
 

0,5 l

6,98 zł/1 l

4
99
 

1 l

5
99
 

1 l

4
99
 

1 l

3
79
 

0,5 l

7,58 zł/1 l

4
99
 

1 l

2
99
 

1 l

5
69
 

1 l

6
29
 

0,5 kg

12,58 zł/1 kg

5
19
 

1 l

3
79
 

1 l

3
49
 

0,075 kg

46,53 zł/1 kg

5
89
 

1 l

4
19
 

1 l

3
49
 

0,2 kg

17,45 zł/1 kg

11
49
 

0,53 kg

21,68 zł/1 kg

6
99
 

0,5 kg

13,98 zł/1 kg

22
99
 

0,5 kg

45,98 zł/1 kg

14
89
 

0,397 kg

37,51 zł/1 kg

6
19
 

0,5 l

12,38 zł/1 l

6
99
 

0,25 kg

27,96 zł/1 kg

1
79
 

0,2 l

8,95 zł/1 l

z 1

Wybierz najlepsze mleko UHT

Mleko UHT to praktyczna alternatywa dla mniej trwałych rodzajów mleka. Nie trzeba go przechowywać w lodówce, a mimo to jego okres przydatności do spożycia wynosi nawet do pół roku. Z tego względu chętnie kupowane jest przez osoby korzystające z mleka głównie jako dodatku do kawy.

Tak, jak w wypadku pozostałych rodzajów mleka, na rynku możesz znaleźć mleko UHT w różnych wariantach.

Zadbaliśmy o to, aby w tej kategorii znalazło się m.in.: 

  • mleko UHT 3,2%
  • mleko UHT 2%
  • mleko UHT 1,5%
  • zagęszczone mleko UHT 7,5%
  • zagęszczone mleko UHT 4%
  • mleko UHT bez laktozy
  • mleko UHT BIO

Mleko UHT to niezastąpiony dodatek do płatków śniadaniowych, przyrządzenia budyniu lub masy do ciasta, a także różnych sosów. Dlatego jego jakość ma nie tylko wpływ na Twoje zdrowie, ale też smak wielu potraw. Przygotowując asortyment naszego sklepu online, zadbaliśmy, aby do Twojej dyspozycji były artykuły najlepszych producentów, takich jak:

  • Łaciate
  • Mlekovita
  • Łowicz
  • Helio
  • Mlekpol
  • Bakoma
  • Polmlek

Czym różni się mleko UHT od pasteryzowanego?

Wiele osób, które nigdy nie rozsmakowały się w mleku, nie ma nawet świadomości, że mleko UHT jest czymś zupełnie innym niż zwykłe mleko pasteryzowane, które pamiętamy jeszcze z lat 90.

Pasteryzowanie mleka polega na podgrzaniu go do 63 lub 72 stopni Celsjusza przez pewien określony czas, który w zależności od temperatury, może wynosić od 15 sekund do 30 minut. W ten sposób całość zostaje poddane sterylizacji, bez utraty swoich właściwości odżywczych. Taki rodzaj mleka trzeba jednak przechowywać w lodówce i po otworzeniu nadaje się do spożycia jeszcze przez około 2 dni.

Mleko UHT także powstaje poprzez podgrzanie, jednak w tym wypadku jest to 150 stopni Celsjusza przez 1-2 sekundy. Taka obróbka zabija wszelkie drobnoustroje. Dzięki temu mleko można trzymać poza lodówką, nawet przez pół roku.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu