Ciasto:
Krem:
Masło umieszczamy w misie miksera razem z cukrem. Ubijamy przez ok. 5 min na puszystą masę, następnie dodajemy po jednym jajku, za każdym razem dokładnie mieszając. Dodajemy sok i skórkę z cytryny. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i dodajemy borówki.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej, łyżką, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy przez 25 min, do suchego patyczka i zarumienienia się babeczek.
"To, co czyni babeczkę deserem idealnym to jej uniwersalność. Może być na śniadanie – do kawy, na drogę – do plecaka i na deser – do lektury. Zresztą równie pyszne są także bez okazji. I daję głowę, że na jednej nie skończy!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies