Rozpuszczamy masło, a ciastka mielimy w malakserze na piasek. Łączymy te składniki i wykładamy masą dno i boki formy do tarty, następnie wstawiamy do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z masą kajmakową. Banany kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na ciasteczkowy spód wykładamy masę czekoladową, potem banany i znów chłodzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i wykładamy na schłodzoną tartę przed samym podaniem. Ciasto można udekorować startą gorzką czekoladą.
"Z brakiem piekarnika można się pogodzić, ale z brakiem deseru sprawa nie jest prosta, dlatego powstał przepis na ciasto, które wystarczy włożyć do lodówki. Dojrzałe banany, toffee i czekolada. Słodkie i pyszne, że palce lizać!"
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies