Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku
Zupy
4
Łatwy
30min
Ocena 4

Składniki

  • 1 opakowanie Żurku Nasza specjalność WINIARY
  • 10 sztuk jajek przepiórczych
  • 4 plasterki wędzonego boczku

Do dekoracji:

  • Rzeżucha

Krok 1

Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadzamy w 800 ml zimnej wody. Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 min często mieszając.

 

Krok 2

W międzyczasie jajka przepiórcze wrzucamy do wrzącej wody w drugim garnku i gotujemy 5 minut. Boczek podsmażamy na patelni albo w zapiekamy w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie sztywny i chrupiący.

Żurek podajemy z pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i chrupiącym chipsem z boczku. Całość dekorujemy rzeżuchą.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
09
 

0,049 kg

63,06 zł/1 kg

6
29
 

0,1 kg

62,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu