Filtry

Marki

Typ

Kiełbasy tradycyjne i wędzone

Wszystkie produkty w Kiełbasy tradycyjne i wędzone: znaleziono 30 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

15
99
 
18,09 zł cena sprzed obniżki

0,55 kg

29,07 zł/1 kg

-12%
17
59
 

0,52 kg

33,83 zł/1 kg

15
89
 

0,48 kg

33,10 zł/1 kg

13
99
 
13,99 zł cena sprzed obniżki

0,4 kg

34,98 zł/1 kg

13
49
 

0,24 kg

56,21 zł/1 kg

13
99
 
18,19 zł cena sprzed obniżki

0,46 kg

30,41 zł/1 kg

-23%
11
19
 

0,24 kg

46,63 zł/1 kg

18
89
 

0,375 kg

50,37 zł/1 kg

18
99
 

0,54 kg

35,17 zł/1 kg

4
99
 

0,2 kg

24,95 zł/1 kg

7
95
 

0,19 kg

41,84 zł/1 kg

10
19
 

0,6 kg

16,98 zł/1 kg

16
99
 

0,48 kg

35,40 zł/1 kg

19
39
 

0,47 kg

41,26 zł/1 kg

10
19
 

0,2 kg

50,95 zł/1 kg

12
59
 

0,4 kg

31,48 zł/1 kg

6
99
 
10,69 zł cena sprzed obniżki

0,24 kg

29,13 zł/1 kg

-35%
10
19
 

1 kg

8
75
 

0,19 kg

46,05 zł/1 kg

17
99
 

0,7 kg

25,70 zł/1 kg

8
99
 

0,4 kg

22,48 zł/1 kg

10
69
 

0,24 kg

44,54 zł/1 kg

21
29
 

0,6 kg

35,48 zł/1 kg

8
39
 

0,3 kg

27,97 zł/1 kg

10
69
 

0,24 kg

44,54 zł/1 kg

15
49
 
18,19 zł cena sprzed obniżki

0,5 kg

30,98 zł/1 kg

-15%
15
80
 

1 szt.

15
99
 
20,49 zł cena sprzed obniżki

0,47 kg

34,02 zł/1 kg

-22%
40
46
 
52,50 zł cena sprzed obniżki

~ 1,4 kg

28,90 zł/1 kg

-23%
21
99
 

0,55 kg

39,98 zł/1 kg

Nowość

z 1

Kiełbasa – do kanapki, gotowana, smażona czy pieczona?

Znana w kuchni polskiej od XV wieku, kiełbasa stanowi niemal jej wizytówkę. Wytwarza się ją i przetwarza na dziesiątki sposobów. Ogromną zaletą kiełbasy jest to, że można z niej przygotować dziesiątki rozmaitych potraw. Smakuje wybornie jako dodatek do kanapek, znakomicie prezentuje się na półmisku wędlin podczas ważnych uroczystości i rodzinnych spotkań, trudno też wyobrazić sobie bez niej letniego grilla z przyjaciółmi lub kolegami z pracy. Kiełbasę można jeść na zimno, ale też:

  • gotowaną – z musztardą albo jako dodatek do zup, np. kapuśniaku czy zupy z ciecierzycy,
  • smażoną – znakomicie komponuje się z cebulą i ziemniakami,
  • pieczoną – jako dodatek do rozmaitych zapiekanek, pizzy albo w formie farszu do bułeczek z sosem pomidorowym.

Jaką kiełbasę wybrać?

Wybierając najlepszą dla siebie kiełbasę, kieruj się przede wszystkim własnymi preferencjami względem jej składu, sposobu konserwowania i użytych przypraw. Wolisz kiełbasę z szynki czy drobiową? Może przygotowujesz właśnie grilla, szukasz szybkiej przekąski między posiłkami albo gotujesz tradycyjny żur? W naszym asortymencie znajdziesz szeroki wybór kiełbas suszonych, wędzonych i parzonych, w tym:

  • kiełbasy drobiowe,
  • kiełbasy mięsne,
  • kiełbasy białe i grillowe.

Jeśli szukasz konkretnej marki, u nas znajdziesz wyśmienite kiełbasy takich producentów, jak:

Werbliński.
 

Najlepsze kiełbasy


Kiełbasa należy do polskich specjałów, którymi zachwycają się smakosze na całym świecie. Jest to jednocześnie produkt znany w wielu krajach, ale który może być wykonany z różnych mięs, dodatków, a także nieco inaczej wyglądać. 
Słowa kiełbasa używano w Polsce już ponad pół tysiąca lat temu. Może ona być składnikiem potraw, przekąską czy dodatkiem do kanapek. Z bogatym asortymentem takich artykułów można się zapoznać w kategorii Kiełbasy na carrefour.pl.

Kiełbasa – na co dzień i od święta


Kiełbasa jest produktem, który pojawia się na polskich stołach w okresie świątecznym, latem trafia na grilla, a na co dzień na kanapki i do wielu różnych dań. Powstaje z mięsa, tłuszczu oraz przypraw. Najczęściej, poza solą i pieprzem, dodaje się do niej czosnek czy majeranek. Powstała masa jest umieszczana w sztucznym lub naturalnym flaku, a uzyskany produkt jest poddawany wędzeniu, suszeniu albo gotowaniu. 
Dlatego możemy wybrać różne rodzaje kiełbasy. W efekcie otrzymamy kiełbasę suszoną, wędzoną, peklowaną, parzoną czy salami. Przysmakiem cenionym w wielu polskich domach jest kiełbasa biała, która w praktyce często jest lekko różowa.


Kiełbasa – wartości odżywcze


Skład tego produktu może być różny i też od tego zależy, jak wpływa on na nasz organizm. Przede wszystkim kiełbasa dostarcza pełnowartościowego białka. Składnikami tego produktu są sód, cynk, fosfor, żelazo.
Wybierając kiełbasę, powinniśmy zwracać uwagę na zawartość mięsa. Warto zerknąć, jakie jest to mięso i jaki jest jego udział w produkcie. Kolejna kwestia to dodatki – czy nie ma wśród nich takiego, za którym nie przepadamy lub nie możemy go jeść z pewnych względów? Jeśli wszystko jest w porządku, to nie pozostaje nic innego, jak zamówić i skosztować kiełbasę. 

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu