Marki
Sortuj po:
Najpopularniejsze
z 1
Mięso drobiowe jest chude, a dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka, które jest niezbędne m.in. do prawidłowego wzrostu komórek i odbudowy zużytych tkanek. Zawiera przy tym wiele cennych witamin i minerałów, w tym cynk, który odgrywa ważną rolę we wspomaganiu układu odpornościowego, magnez i witaminę B3, czyli niacynę, dzięki której układy nerwowy i pokarmowy działają bez zarzutu.
Dzięki temu, że drób zawiera mniej tłuszczu niż wieprzowina czy wołowina, organizm łatwiej go przyswaja, jest też lżej strawny. Kiełbasy drobiowe stają się tym samym idealnym rozwiązaniem dla osób pozostających na diecie, w tym również dla sportowców.
W naszej ofercie znajdziesz znakomite kiełbasy drobiowe marki Morliny, w tym:
Mimo różnicy smaku, kiełbasy drobiowe sprawdzą się wszędzie tam, gdzie zwykle pojawiała się kiełbasa tradycyjna: zarówno w daniach klasycznej kuchni polskiej, jak i w rozmaitych potrawach z innych regionów świata. Znakomicie komponują się z serami i warzywami jako dodatek do kanapek, sprawdzą się jako treściwa przekąska podczas długich wędrówek, można też serwować je na ciepło do dań obiadowych i przystawek.
Kiełbasy drobiowe stanowią znakomitą alternatywę dla kiełbas tradycyjnych. Możesz wykorzystać je, przygotowując m.in.:
Kiełbasa jest w Polsce tradycyjnym wyrobem, który znajduje zastosowanie w wielu polskich domach. Może być produkowana z mięsa wieprzowego, ale również z innych, a w tym drobiowego. Kiełbasa z chudego mięsa z kurczaka czy indyka może być nie tylko pyszna, ale również dostarczać do naszego organizmu wielu wartości odżywczych.
Z bogatym asortymentem takich artykułów można się zapoznać w kategorii Kiełbasy drobiowe na Carrefour.pl.
Kiełbasa drobiowa najczęściej jest produkowana z kurczaka lub z indyka, ale może to być również mieszanka tych mięs. W efekcie można uzyskać produkt, który wygląda niemal identycznie jak tradycyjny, ale również takie wyroby jak frankfurterki i kiełbasa sucha.
Wybierając dany produkt, warto zwrócić uwagę na zawartość mięsa oraz jego rodzaj – im większy jego udział w artykule, tym lepiej. Przy okazji sprawdźmy również informację o optymalnej temperaturze przechowywania, a także sugerowanym czasie na spożycie po otwarciu opakowania. W przypadku poszczególnych kiełbas drobiowych może to wyglądać inaczej.
Wysokiej jakości kiełbasa drobiowa to produkt, który jest wartościowy dla naszego organizmu. Stanowi m.in. bogate źródło białka. Ponadto zawiera witaminę A, C, a także z grupy B, wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas.
Warto spożywać kiełbasę drobiową, która może być dodatkiem do kanapek, przekąską na imprezie, ale również składnikiem bigosu, jajecznicy, lecza, przeróżnych zapiekanek czy pizzy. Wybór takich produktów jest duży – bez problemów powinniśmy znaleźć taki, który spełnia nasze oczekiwania co do smaku oraz mięsa, z którego go wykonano.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies