Formy do ciast

Wszystkie produkty w Formy do ciast: znaleziono 42 produktów

Sortuj po:

Najpopularniejsze

12
99
 

1 szt.

42
99
 

1 szt.

39
99
 
39,99 zł najniższa cena

1 szt.

34
99
 
34,99 zł najniższa cena

1 szt.

34
99
 
34,99 zł najniższa cena

1 szt.

59
99
 

1 szt.

17
99
 

1 szt.

15
99
 

1 szt.

39
99
 
39,99 zł najniższa cena

1 szt.

74
99
 
74,99 zł najniższa cena

1 szt.

49
99
 
49,99 zł najniższa cena

1 szt.

39
99
 
39,99 zł najniższa cena

1 szt.

39
99
 
39,99 zł najniższa cena

1 szt.

39
99
 

1 szt.

39
99
 

1 szt.

5
00
 
6,99 zł najniższa cena

1 szt.

-28%
37
99
 

1 szt.

44
99
 

1 szt.

5
00
 
6,99 zł najniższa cena

1 szt.

-28%
34
99
 
34,99 zł najniższa cena

1 szt.

42
99
 

1 szt.

59
99
 
59,99 zł najniższa cena

1 szt.

59
99
 

1 szt.

65
99
 
65,99 zł najniższa cena

1 szt.

54
99
 

1 szt.

18
99
 

1 szt.

19
99
 

1 szt.

16
79
 
16,79 zł najniższa cena

1 szt.

15
99
 

1 szt.

6
99
 

1 szt.

6
49
 

1 szt.

19
99
 

1 szt.

6
99
 

1 szt.

39
99
 

1 szt.

34
99
 
34,99 zł najniższa cena

1 szt.

34
99
 
34,99 zł najniższa cena

1 szt.

29
99
 
29,99 zł najniższa cena

1 szt.

29
99
 
29,99 zł najniższa cena

1 szt.

24
99
 
24,99 zł najniższa cena

1 szt.

13
99
 

1 szt.

26
99
 
26,99 zł najniższa cena

1 szt.

10
00
 
10,00 zł najniższa cena

1 szt.

z 1

Blachy do pieczenia – sposób na pyszne ciasta i dania obiadowe

Każdy szef kuchni i amator gotowania powinien zaopatrzyć się w dobrej jakości blachy do pieczenia. Bez względu na to, czy uwielbiasz samodzielnie przygotowywać pyszne wypieki, czy do kuchni zaglądasz jedynie z konieczności, blachy do pieczenia ciast warto potraktować jako must have kuchennego wyposażenia.

 

 

Blachy do pieczenia – nie tylko ciast!

Praktyczne formy do ciast i blachy do pieczenia znajdą swoje zastosowanie w każdej kuchni. Są to akcesoria, które pozwolą upiec smaczne ciasta, ale także przygotować wyśmienite dania obiadowe dla całej rodziny. Ze względu na to, że cechują się odpornością na działanie bardzo wysokich temperatur, z powodzeniem możemy je poddać długiej obróbce termicznej bez obaw, że naczynie ulegnie uszkodzeniu. Blachy do pieczenia wcale nie muszą być nudne! Producenci prześcigają się we wprowadzaniu coraz to nowych wzorów i kolorów do wyboru. Wybór jest naprawdę szeroki i nie ułatwia podjęcia decyzji.

Blachy do pieczenia – rodzaje

Na sklepowych półkach znajdziemy wiele różnorodnych blach i form do pieczenia. Różnią się one pod względem kształtów, wielkości i pojemności. Z punktu widzenia przyszłego użytkowania najważniejszą różnicą jest jednak materiał wykonania.

  • Blachy do pieczenia ocynkowane –popularne, łatwo dostępne i tanie blachy do domowych wypieków. Są bardzo lekkie, odporne na rdzę i występują w wielu kształtach. Cechą charakterystyczną ich wyglądu jest srebrny kolor oraz wyraźny połysk. Mają jednak kilka wad. Łatwo je zarysować, nie trudno o ich odkształcenie, a ciasta lubią do nich przywierać, dlatego przed pieczeniem warto wyłożyć naczynie papierem do pieczenia.
  • Blachy do pieczenia ze stali nierdzewnej – formy do pieczenia ciast wykonane z tak zwanej „nierdzewki” to produkty zbliżone do blach ocynkowanych, choć trwalsze, bo nie tak łatwo można je uszkodzić mechanicznie – są odporniejsze na wgniecenia. Wykazują też odporność na rdzę.
  • Formy do pieczenia ceramiczne i szklane – najbardziej efektowne wizualnie i najdroższe formy do pieczenia. Niewątpliwą zaletą jest fakt, że pięknie się prezentują, prosto z piekarnika możemy postawić je na stół, by zaserwować posiłek gościom. Transparentne szkło świetnie eksponuje walory potrawy, a ceramika przyciąga uwagę barwą i rodzajem zdobienia. Nie należą niestety do najtańszych, a ciasto w nie włożone wymaga dłuższego pieczenia. Ceramika i szkło są także cięższe i należy obchodzić się z nimi ostrożnie, ponieważ w razie upadku się rozbiją.
  • Formy silikonowe do ciast – od chwili ich pojawienia się są zdecydowanym faworytem. Wszystko to ze względu na szereg zalet, które niosą. Silikonowe formy do ciast są niezwykle lekkie, łatwe w utrzymaniu w czystości i co najważniejsze pozwalają zaoszczędzić w kuchni wiele miejsca. Wszystko to dzięki elastycznej strukturze, która pozwala na ich swobodne składanie. Silikon bardzo szybko stygnie, co sprawia, że ryzyko ewentualnego poparzenia znacznie maleje.

Jakie blachy do pieczenia wybrać? Zastanówmy się, czego oczekujemy, jak często będziemy ich używać i co będziemy w nich piec. Jeśli odpowiemy sobie na te pytanie znacznie łatwiej będzie nam podjąć właściwą decyzję.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu